0
Free

Ingen varer i kurven.

Fjeldsamarit-kursus

For samaritten og turlederen der skal have troppen, klanen eller kammeraterne med på tur i fjeldet eller vildmarken.

Træning på Fjeldsamaritkurset

Har du helt tjek på, hvordan man skal forberede sig til en tur i vildmarken? Eller hvad de tidlige symptomer er på kulde-væde chok? Flytning og pleje af tilskadekomne under vanskelige forhold? Uanset om du planlægger en kortere eller længer tur har du brug for viden og konkrete førstehjælpsfærdigheder for at gøre turen sikker og sjov for alle.

På Fjeldgruppens Fjeldsamaritkursus lære du om de specielle udfordringer du møder i en nødsituation på fjeldet, og hvordan du bedst håndter dem. DU lærer om skadestedsledelse og gruppedynamik. Vi arbejder også med hvad man kan gøre for at forebygge småskader og klæde deltagerne på til turen. Undervisningen foregår som en blanding af teori og praktiske cases.

Emner

Vi kan ikke uddanne dig til læge eller sygeplejerske på en weekend, men vi kan gøre dig i stand til at:

  • Varetage den sikkerhedsmæssige del af fjeldturens planlægning på betryggende vis.
  • Varetage uddannelse af fjeldturens øvrige deltagere mht. at forebygge af skader, tilkaldelde hjælp og forebygge kulde/væde-chok.
  • Vurdere, hvornår en situation kan klares af gruppen selv, og hvornår der er behov for mere kvalificeret hjælp udefra.
  • Afgøre hvad fjeld-førstehjælpskassen skal indeholde, og hvordan man får den sammensat efter ”turens” og deltagernes behov.

Om instruktørteamet:

Instruktørteamet har en professionel baggrund inden for sundhed, førstehjælp, redning, krisestyring, gruppedynamik fra skarpe situationer i ind og udland. Teamet har desuden en bred erfaring med forskellige typer af ture i fjeldet og vildmarken. Her får du virkelig noget med hjem.

Forhåndskrav

Da undervisningen bygger videre på dine almindelige førstehjælpsfærdigheder, er det en fordel hvis du har gennemført et Røde Kors førstehjælpskursus eller lignende indenfor de sidste 3 år (6, 8 eller 12 timer).

Du skal desuden være fyldt 18 år.

Du får mest ud af kurset, hvis du har kendskab til fjeldet/vildmarken.

Om muligt anbefaler vi at I tilmelder mindst 2 ledere fra samme lederteam for at få mest muligt ud af kurset og bedst kunne omsætte læring til praksis, når I er på tur. Ved en rigtig ulykkessituation vil der være to ledende nøgleroller som skal besættes og her er samarbejdet mellem de to, som vi også underviser i og øver på kurset ekstremt vigtigt.

Pris: Forventet 1.800,-

DDS- og KFUM spejderne støtter Fjeldgruppen, hvorfor der for andre deltagere er et tillæg på kr. 500,-.

Prisen inkluderer mad og materialer under kurset.

Kursusperiode

Tilgår – forventet forår 2025

Tilmelding: Tilgår

Du tilmelder dig her:

Sted

Jyllinge, Sjælland

Kontakt til Kursusleder

Daniel Berthelsen – fjeldsamariterkursus@fjeldgruppen.dk