0
Free

Ingen varer i kurven.

Fjeldmad uden pulver

Vil du have sushi, lasagne eller cheesecake på din fjeldtur? Kurset hvor vi sprænger rammerne for, hvad turmad kan være.

Fjeldmad uden pulver er kurset hvor du i den grad får udvidet din horisont i forhold til hvilken slags mad man kan have med på tur, hvor godt det kan smage og hvor let det er at tilberede. Vi lærer dig at sammensætte og tilberede måltider fra bunden ved hjælp af dehydrerede ingredienser, og introducerer dig til teknikker og metoder der gør dig i stand til selv at udvikle mundvandsfremkaldende opskrifter. Du får lov at smage dig igennem færdige retter og at afprøve gennemtestede opskrifter, og du kan sammen med de andre kursister gå amok i eksperimenter og idéudvikling. To ting er sikre: Du kommer ikke sulten hjem fra kurset, og du vil aldrig mere spise kedelig turmad!

Når man sammensætter sine måltider fra bunden kan man selv rette ingredienser til efter smag, allergier eller ønsker om at retterne for eksempel skal være vegetariske, veganske, eller særligt klimavenlige. På dette kursus lærer du om tørring af mad i både teori og praksis, og om hvordan man kan lave en madplan med nok af det hele. Vi vil i et vist omfang også komme ind på hvilke planter og svampe man kan supplere sin kost med.

Foreløbigt program

Kurset veksler mellem praktisk arbejde med at tørre og tilberede mad, teoretisk gennemgang af teknikker og viden om kost og ernæring, samt erfarings- og ideudveksling mellem kursets deltagere. Kurset afholdes i en spejderhytte, vi overnatter i hytten eller i telte udenfor.

Emner

  • Ernæringsbehov på fjeldture
  • Krav til fjeldproviant
  • Tørring af frugt, grønt og kød i teori og praksis
  • Naturens spisekammer
  • Bagning på trangia

Forhåndskrav

Du skal være fyldt 15 år. Hvis du har fødevareallergi, er vegetar eller lignende skal du selv kunne vurdere hvilke fødevarer du kan spise og hvilke du skal undgå.

Praktiske oplysninger

Da kurset kan inspirere erfarne fjeldkokke, kan man sagtens deltage på kurset flere gange. Vi tager os dog retten til at prioritere nye deltagere.

Pris: forventet 1.300,-

For medlemmer af DDS, KFUM og De grønne pigespejdere. For andre deltagere er et tillæg på kr. 500,-.

Inkluderer mad og materialer under kurset.

Kursusperiode: Tilgår – 2024

Tilmelding:
Tilgår

Sted:

For medlemmer af DDS, KFUM og De grønne pigespejdere. For andre deltagere er et tillæg på 2024 foregår kurset på Færøerne. Kontakt kursusleder ift. mulighed for tilmelding, hvis du kommer fra Danmark

Kurset foregår normalt i Jylland.

Kontakt til Kursusleder

Mette Arleth – mettearleth@fjeldgruppen.dk