0
Free

Ingen varer i kurven.

Træklatrerkursus – Vest

Træklatreinstruktørkursus – Dansk træklatreforening

På fjeldgruppens træklatreinstruktørkusus bliver du undervist i de færdigheder, du skal kunne for at bestå en træklatreinstruktøreksamen.

Kurset kommer til at forløbe over 4 weekender, hvor vi vil gennemgå den teori og praktik, der skal til for at bestå Dansk Træklatreforenings eksamen, som afholdes den sidste weekend. Det er ikke en forudsætning, at du i forvejen klatrer men god fysisk form, kendskab til træer og klatreudstyr vil hjælpe på dine muligheder for at bestå eksamen, og give dig inspiration til aktiviteter du kan lave hjemme i din gruppe.

På kurset undervises i toprebsklatring, rapelling og førstemands-klatring med sikkerhed som det gennemgående tema. Undervisningen vil veksle mellem praktiske øvelser og teori.

Emner

  • Toprebsklatring
  • Rapelling
  • Førstemandsklatring
  • Sikkerhed
  • Udstyr
  • Forsikringsforhold
  • Eksamen

Forhåndskrav

Du skal være fyldt 18 år

Skal have min. 8 timers førstehjælpskursus, der ved eksamensdatoen maksimalt må være 2 år gammelt.

Praktiske oplysninger

Registrering som træklatreinstruktør og medlemskab af Dansk Træklatreforening er inkluderet i prisen. Medlemskab af dansk Træklatreforening er dog ikke et krav, hvis man vil lave træklatreaktiviteter med spejdere. Medlemskabet giver mulighed for, at man kan bruge sine kompetencer kommercielt. Det er således frivilligt, om man vil være medlem. For mere om fordele og muligheder ved medlemskab henviser vi til Dansk Træklatreforening.

NB! TIlstrækkelig rutine kan ikke opnås udelukkende ved deltagelse i kurset. Derfor forudsættes en del praktisk og teoretisk hjemmearbejde herunder logning af mindst 20 træer inden eksamen.

Der forudsættes en del hjemmearbejde under kurset og at kompendie og eksamensvejledning er læst til første weekend.

På hjemmesiden www.dansktraeklatreforening.dk kan du hente de nye normer, kompendier mm. for træklatring hos Dansk Træklatreforening

Se også mere på hjemmesiden http://www.klatresamraadet.dk/ under punktet træklatring.

Det anbefales at spejdergruppen efterfølgende anskaffer sig det nødvendige klatreudstyr, så man har mulighed for at lave træklatring i gruppen (vejl. pris: ca. 5.000-8.000 kr).

Pris: 6.000,-

DDS- og KFUM spejderne støtter Fjeldgruppen, hvorfor der for andre deltagere er et tillæg på kr. 1.000,-.

Prisen inkluderer mad og materialer under kurset.

Kursusperiode i 2024:

uge 34: 24-25 August

uge 38: 21-22 September

uge 42: 19-20 Oktober

uge 45: 9-10 november

Tilmelding: Senest 1. august 2024 https://dds.dk/arrangement/traeklatreinstruktoerkursus-vest-2024

Sted

Fredericia

Kontakt til kursusleder

Stefan Nauschütt – tki_vest@fjeldgruppen.dk.